buro

Eugène Wijffels gaat tijdens zijn studie aan de Academie van Bouwkunst in Groningen in 1989 werken bij Architectenbureau Kluiwstra in Heerenveen. In 1992 wordt hij mede eigenaar van het bureau. Een paar jaar later krijgt het bureau de naam vd Bijl en Wijffels Architecten. Het groeit uit tot een allround architectenbureau met ca. 10 medewerkers, met opdrachten voor sociale woningbouw, zorginstellingen, kantoren, banken, winkels, bedrijfspanden. In 2008 krijgt het bureau de naam Wijffels Architecten.

In 2012 draagt Eugène Wijffels zijn aandelen over aan de overige aandeelhouders.

Begin 2014 begint Eugène Wijffels een nieuw ontwerpbureau. Samen met Rein Hofstra is het een van de winnaars van de onwerpprijsvraag voor waterwoningen in Wiarda bij Leeuwarden. Er wordt intussen gewerkt aan diverse woningbouwprojecten in Leeuwarden, Sneek, Langezwaag, Appelscha, Bakkeveen en Haren.

Voor Terschelling worden diverse plannen voorbereid waaronder een hotel en een appartementen gebouw.

Voor o.a. de Keukenhof 2015 zijn, samen met Hanneke Vleugel, beelden van cortenstaal ontworpen.

Eugène Wijffels Architecten werkt verder samen met Sipma Architecten in Heerenveen en Studio SI in Groningen (interieur opdrachten).

Samen met de Kamer van Koophandel, Dutef, Panelen Wolvega en Bouwbedrijf Buiteveld wordt een duurzame nul energie woning ontwikkeld voor een betaalbare prijs.

Eugène Wijffels is projectarchitect van de ontwerpen op de site, met uitzondering van de woningen in Noordbergum. Deze zijn in samenwerking met architect Gerrit Veltuis uit Groningen gerealiseerd.